Juliette Swalus gekroond tot Eikoningin 2024 en Mario Taelman wint titel van Eierboer
Kruishoutem Ei-vol

Programma
Kruishoutem Ei-vol

Maandag 1 april | Start: 12u00

Op Paasmaandag wordt de dorpskern van Kruishoutem ondergedompeld in het feestgedruis met Kruishoutem EI-vol. Een bruisend programma met oldtimermeeting, foodtruckfestival, straatanimatie, kermis en denderende optredens in de grote tent. En natuurlijk ook de traditionele Eierworp uit de kerktoren. Dit alles onder het waakzame oog van de kersverse Eikoningin en Eierboer, Eiprinses en Eierprins. We sluiten deze prachtige dag traditiegetrouw af met een mooi vuurwerkspektakel!

 

12u00: Kiplekker

Het smaakt nog zovéél beter op Paasmaandag! Start Kruishoutem Ei-vol met een goed gevulde maag en schuif mee aan tafel voor ‘Kiplekker’. Met dank aan onze partner Nollens kan de organisatie Gulden Eifeesten voor een democratische prijs van 15 euro 450 gasten uitnodigen voor een lekker middagmaal. Wil je er bij zijn? Koop dan snel je kaarten via de website. Of bij onze voorverkoop punten: Café ‘t Optimistje, Café Sportpaleis en Dagbladhandel De Kiosk

 

14u30: Alle kleuren: Dé K3 tributeband

Deze ultieme 11-koppige liveband brengt de 40 grootste K3-hits tot leven in medleys waarbij stilstaan geen optie is. Bereid je voor op de soundtrack van je jeugd, een visueel spektakel met kleurrijke kostuums, betoverende choreografieën en een ongeëvenaarde liveshow. Alle zangeressen van de band zijn bekend van het immens populaire tv-programma K2 zoekt K3. In de zomer van 2023 stond Alle Kleuren als headliner op de Gentse Feesten, waar circa 8000 mensen op een afgeladen Sint Baafsplein met de liveband meezongen. Alle Kleuren weet elk publiek in Nederland en België te betoveren en creëert een verbinding tussen verschillende generaties. Beleef de magie van K3 als nooit tevoren, maak je klaar voor een adembenemende K3-reis in alle kleuren van de regenboog!

 

16u00: Radio Hallo Discoshow

De FC De Kampioenen-spits Markske Vertongen kruipt op Paasmaandag achter onze draaitafel. Markske zijn klungelige en naïeve gedrag maakt hem tot een van de meest geliefde personages van F.C. De Kampioenen. In de reeks is Mark presentator op Radio Hallo, waar hij aan de knoppen ‘prutst’ en de beste muziek draait voor de luisteraars. En die smaak heeft hij nu eens zo hard te pakken. Hij zet nu ieders kot op stelten met de vetste beats en de grootste meezingers. Zijn onverwachte attributen en visuele grappen tillen het begrip dj-act naar een ander, nieuw, fris en geestig niveau, voor jong en oud. Gegarandeerd brengt hij de ganse tent in een partymood. Kruishoutem, hou jullie klaar voor een uur vol hits en party-vibes met de ‘Radio Hallo Disco Show‘!

 

17u00: Maxine

Ik wil horen, zien en zwijgen. Ik wil horen, zien en zwijgen. Dus blijf je vanavond bij me? Ik wil horen, zien en- (Shh)… Wie kent deze zomerhit niet? Met dit welgekende nummer liet Regi feat Maxine, de Milk Inc.-sound van weleer helemaal terug tot leven komen. De Nederlandse Maxine Van Breukelen ontplofte in 2023 met ‘Horen, zien en zwijgen’ in Vlaanderen. Sindsdien bestormt Maxine niet enkel het Sportpaleis, ook Kruishoutem zal ze beslist op stelten zetten! Laat ons dus allemaal maar gewoon ‘horen, zien en (niet) zwijgen’ op Paasmaandag!

 

18u00: Gulden eierworp

Geen Gulden Eifeesten zonder de Eierworp! Hét hoogtepunt tijdens onze vijfdaagse feesten. Traditiegetrouw zullen er een 1000-tal parachuutjes, voorzien van een eitje, vanuit de kerktoren dwarrelen. In ieder eitje zit een prijs, waaronder ook het Gulden Ei (t.w.v.€ 250). Wie kan er eentje vangen? Wie krijgt het Gulden Ei te pakken? Kom dit zien of waag gewoon zelf je kans! Afspraak op Paasmaandag 1 april om 18u00 aan de kerk. 19u00 18u00

 

19u00: ‘Laat je hart slaan’ voor... Mama’s Jasje

Mama’s Jasje hoeft voor weinigen nog voorgesteld te worden. Deze Vlaamse popgroep met een Nederlandstalig repertoire werd in 1989 opgericht rond Peter Vanlaet. Hun succesverhaal begon in 1990 met de monsterhit ‘Zo ver weg’. De single bereikte de top van de Vlaamse hitparades en werd platina. Na ‘Zo ver weg’, volgden een pak succesnummers zoals ‘Doe het licht maar uit’, ‘Zonder verhaal’, ‘Teken van leven’, ‘Regenboog’, ‘Onzen bok is dood’, ‘Wunderbar’, ‘Als de dag van toen’, ‘Laat me alleen’, ‘Één nacht alleen’, ‘Terug naar de kust’, ‘Ik mis haar zo’, ‘Het is over’, ‘Laat je hart slaan’,... Met meer dan 1,5 miljoen verkochte platen staat de groep in de top 100 van bestverkochte Belgische artiesten. Hij is nu niet meer ‘Zo ver weg’ want op Paasmaandag laat hij ‘Wunderbar’ ieders hart sneller slaan!

 

20u30: Pussy Willow coverband

Coverband “Pussy Willow” brengt jullie in hoog tempo een wervelende show met “all-time” rock & dance songs van vroeger en nu. De groep bestaat uit drie broers, een bassende “Godfather” en een Italiaans drumwonder vanuit het verre Napoli. Donkere kroegen, immense festivalpodia, events én private party’s, deze vijf “Pussy’s” deinzen voor niks terug! Beleef de “Rock- Rollercoaster”, gedrenkt in pure originaliteit, gecoverd in ware showcasestijl. Het is onmogelijk om stil te blijven staan tijdens een optreden van Pussy Willow, dus zorg dat je stembanden gesmeerd zijn op Paasmaandag voor een feestavond pur sang!

 

22u00: Reuzevuurwerk

Traditiegetrouw sluiten we Paasmaandag in alle stijl af! Naar goede gewoonte terug al de oogjes naar de lucht gericht... Deze keer niet voor dwarrelende eitjes vanuit de kerktoren maar wel voor het reuzevuurwerk! Na het spetterende optreden van Pussy Willow in de tent, kunnen we even naar buiten om van dit fenomenaal tafereel te genieten. Geen mooier werk dan ‘vuur’werk, dus kom zeker langs naar deze knallende afspraak! Daarna willen we graag verder feestvieren in onze feesttent met dj Pinne...


Meer info

Onze diamanten partnersBekijk alle partners