Nieuws

LOADING ZOOM
20/04/2023

DE WINNAAR VAN DE STEUNKAARTEN-WEDSTRIJD!

Naar aanloop van de verkiezingsavond konden alle kandidaten Eikoningin en Eierboer steunkaarten verkopen. Uit alle verkochte steunkaarten werden vandaag het winnende nummer en 2 reservenummers gekozen.

 

Heb jij één van de winnende nummers? Dan kan je dit tot 30 april laten weten via info@guldeneifeesten.be. Komt het eerste winnende nummer niet uit vóór 30 april dan gaat de beurt naar het tweede nummer en als laatste het derde nummer.

 

1: 0523 | 2: 0107 | 3: 1835

LOADING ZOOM
13/04/2023

Emeraude Doom is Eikoningin 2023, Jens De Paepe Eierboer 2023

Ze zijn gekend! De nieuwe Eikoningin en haar 2 eredames en de nieuwe Eierboer. Op zondagavond werd tijdens de verkiezingsavond de zoektocht gestart naar de nieuwe Eikoningin en Eierboer voor 2023. Voor de eerste keer werden beide verkiezingen in één show gebracht. Het was alvast een schot in de roos want de feesttent zat overvol. De ambiance bij de feestvierders zat er alvast goed in en werd nog aangesterkt door het optreden van zanger Christoff. Na een spannende avond kwam de jury uiteindelijk tot een besluit. De 26-jarige Emeraude Doom uit Zingem werd gekroond tot Eikoningin 2023. Ze wordt bijgestaan door haar 2 eredames Charline Van der Meulen en Marie Vaernewyck. Naast haar zijde pronkt de 23-jarige Jens De Paepe uit Munkzwalm als Eierboer 2023. Proficiat aan alle winnaars!

LOADING ZOOM
13/04/2023

De nieuwe Eiprinses en Eierprins 2023 zijn verkozen!

Tijdens de EI-land kindernamiddag op zaterdag 8 april ging de gemeente Kruishoutem en de organisatie van Gulden Eifeesten vzw op zoek naar de nieuwe Eiprinses en Eierprins. Een bomvolle feesttent kon genieten van een leuke verkiezingsshow met als kers op de taart een optreden van Samson & Marie. Het kroontje van Eiprinses ging uiteindelijk naar Lya Willemijns. Het prinsenlint was voor Lewis De Caluwé. Alle kandidaten gingen sowieso naar huis met een leuke ervaring en een jaarabonnement Plopsaland voor het gezin, aangeboden door Pur Natur.

LOADING ZOOM
03/04/2023

Geen GULDEN EIFEESTEN ZONDER DE TRADITIONELE EIERWORP

Hét hoogtepunt tijdens onze vijfdaagse feesten. Traditiegetrouw zullen er parachuutjes, voorzien van een eitje, vanuit de kerktoren dwarrelen. Ieder eitje is een prijs waard, en die variëren van het traditionele doosje met 6 eieren tot een ballonvaart voor 5 personen aangeboden door PUR NATUR. En er is natuurlijk het Gulden Ei ter waarde van 250 euro geschonken door kantoor MEFINO. Het totale prijzenpakket bedraagt samen bijna 13.000 euro aan waardebonnen en prijzen. De moeite dus om er eentje te vangen! Kom dit zien of waag gewoon zelf je kans! Afspraak op paasmaandag om 18u00 aan de kerk.

LOADING ZOOM
30/03/2023

CARTOONBELEVING OP PAASMAANDAG

Voor de liefhebbers van cartoons is er ook wat te beleven. De Euro-kartoenale is dit jaar aan de 24ste editie toe. Op paasmaandag kan je de cartoonisten en karikaturisten live aan het werk zien op het plein aan het Europees Cartoon Centrum (René D’Huyvetterstraat 5C, 9770 Kruisem). De tentoonstelling is geopend van 14.00u tot 19.00u en leuk om te weten: een Kruishoutemnaar is genomineerd voor de prijzen! Meer informatie kan je vinden op https://www.ecc-kruishoutem.be/.

LOADING ZOOM
30/03/2023

OPGEPAST VOOR VLIEGENDE EIEREN TIJDENS het 4e KRUISEMS KAMPIOENSCHAP EIWERPEN!

Op paasmaandag zien de Ere-Eierboeren ze weer vliegen tijdens het 4e Kruisems Kampioenschap Eiwerpen! Wie kroont zich tot Kruisems kampioen 2023 en breekt misschien wel het record van 60 meter? Voor de winnaars voorzien ze een mooie prijs en ook de beste damesploeg én jeugdploeg (-14jaar) vallen in de prijzen. Inschrijven kan de dag zelf in aan onze stand vanaf 14u in de Hoogstraat alwaar je ook kan genieten van een drankje in het "Boerenparlement".

LOADING ZOOM
29/03/2023

KRUISEMSE KUNSTENAARS STELLEN TENTOON 2023

Ook de kunstliefhebbers onder ons komen aan hun trekken tijdens de Gulden Eifeesten. De gemeente Kruisem organiseert in samenwerking met de cultuurraad opnieuw de tentoonstelling “KKST” (Kruisemse Kunstenaars Stellen Tentoon). Kom zeker eens een kijkje nemen in cc De Mastbloem om een rijk pallet aan kunsten van lokale bodem te aanschouwen. De tentoonstelling is te bezichtigen op paaszondag 9 april van 10u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00. Ook op paasmaandag 10 april kan je een bezoekje brengen tussen 14u00 en 20u00.

LOADING ZOOM
29/03/2023

Graffiti en street art in de kijker op zaterdag

De gemeente Kruisem organiseert in samenwerking met de Cultuurregio Leie Schelde en Wallin’ een introductieworkshop voor wie graag eens met een spuitbus aan de slag wil gaan. Dit gaat door op zaterdag 8 april van 14u. tot 16u. op het plein achter CC De Mastbloem.

 

Ben je ouder dan 12 jaar, geïnteresseerd in graffiti en street art en wil je de knepen van het vak graag leren kennen? Schrijf je dan in via https://cultuurregioleieschelde.be/pilaar/. Ervaring is geen vereiste.

 

Een vervolgtraject kan leiden tot deelname aan een heuse graffiti jam in 2023 en als kers op de taart mag de winnaar in 2024 assisteren bij de making of van een echte muurschildering op een publieke plaats in onze gemeente.

LOADING ZOOM
20/03/2023

Feest mee als KRUISEMNAAR en…WIN EEN TV!

Vanaf 20 maart wordt het publiciteitsboek huis-aan-huis bedeeld in Kruisem. Halverwege het boek is de affiche Gulden Eifeesten “Dat wordt EI-hard knallen” terug te vinden. Toon dat je als Kruisemnaar meefeest tijdens de Gulden Eifeesten 2023 en maak kans op een Philips HD LED Android TV, aangeboden door Elektro Van Assche.

LOADING ZOOM
14/03/2023

COCO JR & The all Stars op paasmaandag EI-vol

Alweer een nieuwe naam voor Gulden Eifeesten! De partyband Coco Jr & the All Stars komen op paasmaandag Kruishoutem in vuur en vlam zetten met een set boordevol klassiekers en hits, een wervelende show met tientallen climaxen en een orgastische finale. Ze eigenen zich wereldnummers toe om ze schaamteloos te pimpen tot authentieke ‘All Stars songs’. Be there or be square!

LOADING ZOOM
14/03/2023

Online TICKET verkoop Gulden Eifeesten gestart

Gulden Eifeesten 2023 heeft definitief vorm…de artiesten en het programma zijn gekend. De online ticketverkoop is gestart. Bestel vandaag nog jouw online tickets op https://www.guldeneifeesten.be/evenementen/programma en geniet van Gulden Eifeesten 2023.

 

Vanaf maandag 20 maart zijn er ook tickets te verkrijgen via onze voorverkooppunten: Dagbladhandel De Kiosk (Kruishoutem), Lektuurschop Vik (Zingem), Café ‘t Optimistje (Kruishoutem), Café Sportpaleis (Zingem) AXA bank Mefino (Kruishoutem).

LOADING ZOOM
12/03/2023

Get ready! Op paaszaterdag tijdens Nacht van ‘t EI

De naam ‘Get Ready!’ klinkt iedereen bekend in de oren! Vorig jaar kregen al hun grootste hits een remake. Met een nieuwe, opgefriste sound maar wél met de oorspronkelijke catchy vibes in een up-to-date jasje. Ze zorgen gegarandeerd voor ‘vuur’ en weten ons beslist aan het dansen, zingen en feesten te brengen.

Het zou wel eens ‘laat’ kunnen worden!

LOADING ZOOM
06/03/2023

Pauline bijt de spits af tijdens Kruishoutem Ei-vol op paasmaandag

Vijfde headliner voor de Gulden Eifeesten! We starten paasmaandag met een zéér geliefde naam bij de jeugd!

Niemand minder dan de populaire Pauline, de winnares van de eerste Regi Academy, komt de spits (van het EI-vol programma) afbijten op maandag 10 april!

LOADING ZOOM
28/02/2023

Herbeleef de 90's met Def Dames Dope tijdens de nacht van het 'ei!

Def Dames Dope is terug... en hoe! Herbeleef de 90’s met deze succesvolle meidengroep tijdens de Nacht van ‘t EI, het smakelijkste feestje op paaszaterdag 8 april.

Vanaf volgende week lanceren we het ganse programma van Gulden Eifeesten 2023 en start de ticketverkoop.

Dus... "It's Ok, All Right" om te feesten!

LOADING ZOOM
20/02/2023

DJ 5NAPBACK headliner tijdens Bodega Deluxe Paasfuif!

De derde TOP-act voor de Gulden Eifeesten 2023 is bekend...

Niemand minder dan DJ 5NAPBACK komt ons op vrijdag 7 april van onze knaldrang verlossen.

Met zijn lekkere schijven, unieke mash-ups en meerdere radio hits, breekt deze topper elke tent af!

LOADING ZOOM
12/02/2023

Samson & Marie stranden op ei-land kindernamiddag

De tweede headliner voor Gulden Eifeesten 2023 is bekend: Samson & Marie. Zij zijn de hoofdact tijdens de Ei-land kindernamiddag op zaterdag 8 april 2023

LOADING ZOOM
07/02/2023

Christoff komt naar de verkiezingsshow Eierboer & Eikoningin

Op paaszondag 9 april is het zover... Kruishoutem (Kruisem) gaat op zoek naar zijn nieuwe Eikoningin & Eierboer. En met trots mogen we alvast onze eerste artiest officieel aankondigen: Christoff.