Verkiezing Eikoningin

share:

Verkiezingen
Verkiezing Eikoningin

zondag 9 april 2023

Eikoningin van Kruishoutem (Kruisem)? Wat houdt dat in?

De winnares Eikoningin wordt voor één jaar de ambassadrice van de gemeente Kruishoutem (Kruisem).  Samen met de verkozen eierboer en 2 eredames zal zij gedurende een jaar de kans krijgen allerhande events bij te wonen, gaande van evenementen, prijsuitreikingen, fotoshoots, jurering bij andere verkiezingen, enz… We verwachten dus een charmante jongedame die gedurende haar verkiezingsjaar zich zoveel mogelijk sociaal wil engageren met Kruishoutem (Kruisem).

 

Wat maakt de verkiezing Eikoningin zo uniek?

De verkiezing Eikoningin is van hoog niveau én lange traditie, maar geen klassieke missverkiezing waarbij het enkel draait om de looks. Présence, charme en inhoud zijn veel belangrijker. De verkiezingswedstrijd staat gekend als de meest vrouwvriendelijke verkiezing van Vlaanderen. Er is geen lingerie- of bikinidefilé, wel een bruids- of avondjurkdefilé. 

Er wordt geen persoonlijke financiële inbreng gevraagd en ook sponsors ronselen is niet verplicht. De kandidaten worden wel gevraagd om een minimaal kaartenpakket te verkopen.

Alle kandidaten gaan naar huis met een mooi prijzenpakket.

 

Is voorbereiding noodzakelijk om deel te nemen?

Na inschrijving wordt u uitgenodigd voor één van de preselecties waarbij een eerste kennismaking gebeurt.  U hoeft hiervoor niks voor te bereiden. Na de preselecties berichten we alle kandidaten. Bent u geselecteerd, dan nodigen we u uit op een informatieavond. Naar aanloop van de verkiezingsavond doen we allerhande uitstappen waarbij de kandidaten zichzelf, elkaar én Kruishoutem (Kruisem) beter leren kennen.  Als organisator doen we ieder jaar ons best om de activiteiten leuk en speels te houden, met het oog op teambuilding.  Vaak groeien uit deze dagen sterke, jarenlange vriendschappen. De kandidaten worden flink in de watten gelegd en worden tijdens de activiteiten en bezoeken voorzien van hapjes, drankjes, lunches en/of diners.

 

Welke zijn de voorwaarden om deel te nemen?

We zoeken sociale en charmante jongedame tussen de 17 en 28 jaar oud op de dag van de verkiezing (uitersten inbegrepen), Nederlandstalig en woonachtig in België. De inschrijving dient te gebeuren ten laatste 1 dag voor de laatste preselectie.