Juliette Swalus gekroond tot Eikoningin 2024 en Mario Taelman wint titel van Eierboer

GEEN GULDEN EIFEESTEN IN 2022!

Het feestcomité van Gulden Eifeesten vzw heeft na uitvoerig overleg één van de moeilijkste en zwaarste beslissingen moeten nemen: de 67ste editie van Gulden Eifeesten in 2022 wordt geannuleerd. Door de huidige virologische situatie is het zorgeloos organiseren van een vijfdaags feest-evenement in onze gemeente helaas onmogelijk.

 

Het viel ons allen bijzonder zwaar dat we de voorbije 2 jaren geen normale feesteditie van Gulden Eifeesten konden organiseren. Vorig jaar hebben we de ziel van Gulden Eifeesten trachten te behouden met een digitale versie. Ondanks het succes bleven we op onze honger zitten. De dorpskom lag er verlaten bij en dat zijn we niet gewoon in Kruishoutem tijdens het paasweekend.

 

Reikhalzend keken we dus uit naar dit jaar, wat een feest zonder weerga zou worden. De voorbije weken en maanden bleven we hard werken aan de editie van 2022.

 

 

Motivatie van onze beslissing

Vooreerst nemen we deze beslissing uit een respect naar de zorgverstrekkers die zich dag en nacht inzetten en enorme inspanningen leveren. De omikron-variant van het coronavirus, die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als “zorgwekkend” beschouwt, zou in de komende 6-8 weken 50% van de bevolking kunnen besmetten. Hoewel het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames lager is dan bij de voorgaande golven, stijgt het aantal COVID-19-ziekenhuisopnames als gevolg van de ongekende schaal van besmettingen. Dat blijft een uitdaging vormen voor de gezondheidszorg en de dienstverlening.

 

Ook de onvoorspelbaarheid van het coronavirus en de maatregelen die overheden nemen en/of bijkomend zullen nemen maken het voor ons als organisator bijzonder moeilijk om een creatief feestprogramma uit te werken die één van onze grondwaarden weerspiegelt: het feest voor iedereen!

 

Tenslotte werden onze voorbereidingen en creativiteit de voorbije weken en maanden gedwarsboomd door de huidige maatregelen. Ons evenement organiseren, rekening houdend met de beperkende maatregelen op vandaag, zou leiden tot een zware financiële en logistieke druk op onze organisatie.

 

 

Geen afgeslankte versie

Ondanks de hevige knaldrang en voorstellen voor alternatieven, zetten we Gulden Eifeesten pas terug op de agenda tijdens het paasweekend van 2023. Als organisatie blijven we verder werken en hopen we dan ook dat het EI in 2023 kan terugkomen met een BOM VOL feest!

 

We kijken hoopvol naar een nabije toekomst waar het coronavirus ons doen en laten niet meer beperkt. Als organisatie noteren we alvast 14 oktober 2022 in onze agenda: Wereld Ei Dag! We broeden alvast op enkele creatieve ideetjes...

 

 

Zorg goed voor jezelf en voor de mensen in uw omgeving!

Organisatie Gulden Eifeesten vzw

Onze diamanten partnersBekijk alle partners