Gulden Eifeesten 2022

't feest voor iedereen!

Tijdens het Paasweekend (15/04 -19/04) wordt Kruishoutem opnieuw ondergedompeld in 5 dagen feest. De voorbije 66 jaar een echte traditie en ook in 2022 staat er weer een “EI”-vol programma te wachten voor de duizenden feestvierders. Met een uitgebreide evenementenaffiche wil Gulden Eifeesten vzw een programma aanbieden voor jong en oud.

 

15/04 Op vrijdag mag de jeugd de aftrap geven van de Gulden Eifeesten tijdens de paasfuif. In een uniek kader zullen tal van gast-DJ’s de feesttent op zijn kop zetten.

 

16/04 Op zaterdagnamiddag is het feestterrein de thuisbasis voor de allerkleinsten met de PUR NATUR kindernamiddag. Optredens, kinderanimatie, kermis, mini-eierworp en natuurlijk de verkiezingsshow voor Eierprins en Eiprinses zijn de ingrediënten voor een spetterend feest!

 

17/04 Op zaterdagavond gaan we op zoek naar onze nieuwe Eierboer. Een ludieke verkiezingsshow waar de kandidaat-Eierboer zijn kunnen moet bewijzen aan de jury en zijn supporters tijdens enkele praktische proeven en een persoonlijke act. 2 fantastische optredens van Vlaamse artiesten zorgen voor de ambiance!

 

18/04 Op Paaszondag gaan Gulden Eifeesten vzw en de gemeente Kruisem op zoek naar de nieuwe Eikoningin. In een stijlvolle en vrouwvriendelijke verkiezingsshow gaat een onafhankelijke jury op zoek naar een waardige opvolgster voor de aftredende Eikoningin. De kandidaten brengen na enkele weken intensieve voorbereiding een wervelende show. De winnares gaat naar huis met het gegeerde kroontje en een splinternieuwe wagen. De verkiezingsshow krijgt een muzikale omlijsting met optredens van Vlaamse artiesten. Kortom... een fantastische avond.

 

19/04 Op Paasmaandag wordt de dorpskern van Kruishoutem ondergedompeld in het feestgedruis met Kruishoutem "EI"-vol. Een bruisend programma met oldtimermeeting, foodtruckfestival, straatanimatie, kermis en optredens in de grote feesttent. En natuurlijk ook de traditionele Eiworp uit de kerktoren. Dit alles onder het waakzame oog van de kersverse Eierboer, Eikoningin, Eierprins en Eiprinses. We sluiten deze prachtige dag af met een mooi vuurwerkspektakel.

 

Op dinsdagnamiddag vergeten we ook onze gepensioneerden en mensen met een beperking niet. Zij kunnen tijdens koffie en gebak genieten van een leuk volksfeest met optreden van een bekende artiest.