Kruishoutem Ei-vol

share:

Programma
Kruishoutem Ei-vol

Maandag 10 april 2023 | Centrum Kruishoutem | Start: 12u00

Op paasmaandag wordt de dorpskern van Kruishoutem ondergedompeld in het feestgedruis met Kruishoutem EI-vol. Een bruisend programma met oldtimermeeting, foodtruckfestival, straatanimatie, kermis en denderende optredens in de grote tent. En natuurlijk ook de traditionele Eierworp uit de kerktoren. Dit alles onder het waakzame oog van de kersverse Eikoningin en Eierboer, Eiprinses en Eierprins. We sluiten deze prachtige dag traditiegetrouw af met een mooi vuurwerkspektakel!

Ontdek hieronder alvast wat er allemaal te beleven valt.

 

12u00: KIPLEKKER | FeesttenT

Kip aan ’t spit... het smaakt nog zovéél beter op paasmaandag! Start Kruishoutem Ei-vol met een goed gevulde maag en schuif mee aan tafel voor ‘Kiplekker’. Met dank aan onze partner Nollens kan de organisatie Gulden Eifeesten voor een democratische prijs van 10 euro 450 gasten uitnodigen voor een lekker middagmaal.

Wil je er bij zijn? Kom dan snel jouw kaart bij onze paashazen kopen tijdens de markt op dinsdag 28 maart op het Nieuw Plein of op vrijdag 31 maart in de voetgangerszone op het Kerkplein in Zingem.

 

14u00-18u00: straatanimatie| CENTRUM KRUISHOUTEM

Vanaf 14u00 is er heel wat te beleven in het verkeersvrije centrum van Kruishoutem. Oldtimers, foodtrucks maar ook heel wat straatanimatie.

 

Maria de accordeoniste

Afkomstig uit het Oudenaardse werd Maria In 1986 Europees kampioene in de hoogst bereikbare reeks. Ook werd ze al 4 keer kampioen van België. Met de accordeon in de hand brengt ze al zingend ambiance voor jong en oud!

 

Mister Joachim

Deze Kruisemse straatanimator zet ons centrum in vuur en vlam. Van vuur is hij allesbehalve bang! Hij jongleert brandende fakkels op hoog niveau.

 

Mario de steltenloper

Laat je verrassen door wat de grootste meneer van Kruisem voor jou in petto heeft!

 

Kruishoutems Reuzengild

Heel wat grote personen in Kruishoutem maar de reuzen van het Kruishoutems Reuzengild steken er toch met kop en schouders bovenuit. Maak kennis met de reuzen van het Kruishoutems Reuzengild. Ze begeleiden rond 17u30 de kersvers verkozenen richting de eierworp.

 

De paasmobiel

Deze excentrieke orgelman zorgt in het verkeersvrije centrum voor de vrolijke deuntjes. Met meer dan 100 liedjes op voorraad is deze mobiel een echte aandachtstrekker.

 

Harmonie Zingem

Deze muzikale vriendengroep telt zo’n 55 eigen muzikanten en trommelaars. Je komt ze regelmatig tegen tijdens lokale kermissen in onze mooie gemeente. Zo werken zij mee aan herwaardering van de plaatselijke folklore.

 

Moves & Fun dansschool

Deze dansschool uit Kruisem en Ronse biedt moderne dans, hip aan. Kortom, voor allerhande moves en véél fun moet je bij Moves & Fun zijn... De dansers zullen ongetwijfeld de show stelen op paasmaandag in het centrum van Kruishoutem!

 

De paashazen

Geen Pasen zonder paashazen dus kom en meet & greet onze paashazen! Wil je met hen op de foto? Dat kan! Op Paasmaandag kan je hen ontmoeten in het centrum van Kruishoutem. Ze trakteren alle kindjes graag met chocolade-eitjes!

 

14u00-20u00: Kruisemse kunstenaars stellen tentoon | cc de mastbloem

Ook de kunstliefhebbers onder ons komen aan hun trekken tijdens de Gulden Eifeesten. In het Paasweekend organiseert de gemeente Kruisem in samenwerking met de cultuurraad opnieuw de tentoonstelling “KKST” (Kruisemse Kunstenaars Stellen Tentoon). Kom zeker eens een kijkje nemen in De Mastbloem om een rijk pallet aan kunsten van lokale bodem te aanschouwen. De tentoonstelling is open op paasmaandag 10 april van 14 – 20 u.

 

14u00-17u00: sweeper | jeugdhuis nuitgang

De jeugdraad van Kruisem is present op paasmaandag met: de Sweeper Wipe out opblaasbare stormbaan! Een ideale manier om competitie en plezier met elkaar te combineren. Zowel toeschouwers als deelnemers zullen hier veel plezier aan beleven. Het idee is dat deelnemers plaatsnemen op de paal en de ronddraaiende armen weten te ontwijken. De persoon die de wipe out baan bediend heeft de mogelijkheid de snelheid te verhogen, dus pas op! Deze attractie is voor kinderen (vanaf 6 jaar), tieners en volwassenen. Doe mee en win leuke prijzen!

 

14u00-19u00: CARTOONBELEVING TIJDENS HET PAASWEEKEND

De Euro-kartoenale is dit jaar aan de 24ste editie toe. Op paasmaandag kan je de cartoonisten en karikaturisten live aan het werk zien op het plein aan het Europees Cartoon Centrum (René D’Huyvetterstraat 5C, 9770 Kruisem). De tentoonstelling is geopend van 14.00u tot 19.00u en leuk om te weten: een Kruishoutemnaar is genomineerd voor de prijzen!

 

14u00-17u00: 4de KRUISEMS Kampioenschap eierwerpen | Hoogstraat

Op paasmaandag zien de Ere-Eierboeren ze weer vliegen tijdens het 4e Kruisems Kampioenschap Eiwerpen! Wie kroont zich tot Kruisems kampioen 2023 en breekt misschien wel het record van 60 meter? Voor de winnaars voorzien ze een mooie prijs en ook de beste damesploeg én jeugdploeg (-14jaar) vallen in de prijzen. Inschrijven kan de dag zelf in aan onze stand vanaf 14u in de Hoogstraat alwaar je ook kan genieten van een drankje in het "Boerenparlement".

 

15u00: pauline | Feesttent

Pauline Slangen maakte haar grote droom waar door het televisieprogramma ‘Regi Academy’ te winnen. Ze dook al vlug samen met Regi de studio in voor de singles ‘duizend sterren’ en ‘lost without you’ op te nemen. Samen met Regi schitterde ze met haar ‘duizend sterren’ in het grootse Sportpaleis. Pauline maakt het voortaan ook solo helemaal waar, met haar welgekende solosingle ‘uit mijn hoofd’. Steeds zorgt ze voor een wervelend optreden met de focus op dance. Pauline is met haar unieke stemgeluid en ravissante uitstraling een rijzende ster uit de ‘duizend sterren’ in de Vlaamse muziekwereld. Die krijg je gegarandeerd niet meer ‘uit jouw hoofd’.

 

15u30: magriet & celien | feesttent

Margriet Hermans is hot en trendy dezer dagen en niet alleen met haar humor en eerlijke mening maar ook op muzikaal gebied is ze helemaal back in business. Wie een optreden van Margriet bijwoont gaat naar huis met een heerlijk gevoel. Niet alleen brengt ze haar eigen repertoire, met haar nog steeds krachtige stem. Met verhalen van vroeger en nu, uit het leven gegrepen, gebeurtenissen en hits van haar 35-jarige carrière zorgt Margriet voor sfeer en ambiance in de tent. Ook dochter Celien mogen we verwelkomen. Celien heeft zich de voorbije jaren ontplooid tot een volbloed entertainer met een gouden stem. Hun passage in het afgelopen seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ ging kijkend Vlaanderen niet onopgemerkt voorbij.

Keer op keer weten moeder en dochter de harten van het publiek te veroveren. Laat ons gewoon... ‘Lekker blijven hangen’!

 

17u00: Gene Thomas | FEESTTENT

‘I say yeah’! Voor Gene Thomas zeggen wij zeker, ja! Deze sympathieke singer, songwriter en presentator en is al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de Vlaamse showbizz. We kennen hem van het vroegere X-Session, waarmee hij meerdere eurodance-hits scoorde! ‘On and on we go’... Ook zijn solocarrière was meteen een schot in de roos. ‘Voor haar’ schreef hij voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3. Met ‘ik wil jou’ deed hij menig vrouwenharten sneller slaan. Enkele jaren terug nam Gene deel aan het zesde seizoen van het VTM-programma ‘liefde voor muziek’.

Zijn hieruit afkomstige single ‘mij en m’n gitaar’ werd eveneens een grote hit. Hij brengt een gesmaakte mix van balades, midtempo popsongs en stevige rocknummers. Het grote publiek lust er wel pap van. Hij brengt de ‘soleil, soleil’ in onze tent op paasmaandag!

 

18u00: GULDEN EIWORP | CENTRUM KRUISHOUTEM

Geen Gulden Eifeesten zonder de Eierworp! Hét hoogtepunt tijdens onze vijfdaagse feesten.

Traditiegetrouw zullen er een 1000-tal parachuutjes, voorzien van een eitje, vanuit de kerktoren dwarrelen. In ieder eitje zit een prijs, waaronder ook het Gulden Ei (t.w.v.€ 250). Wie kan er eentje vangen? Wie krijgt het Gulden Ei te pakken?

Kom dit zien of waag gewoon zelf je kans! Afspraak op paasmaandag 10 april om 18u00 aan de kerk.

 

19u00: swoop| feesttent

Na de eierworp zin in een flinke scheut ambiance? Dan kunt u rekenen op de adrenaline en de tomeloze energie van Filip D’haeze, die samen met z’n Swoop-girls de ene dakpan na de andere eraf knalt. Van hun geliefde ABBA-medley over ‘Speedy Gonzales’ en ‘Ja ja Ding Dong’ tot hun bekende zomerhit ‘Waar zijn die stoelen dan?’ en hun niet te vergeten: ‘Sardienendans’!

‘Swoop’ scoort in elke doelgroep. De tent staat gegarandeerd op zijn kop!

 

20u15: coco jr & the all stars | FEESTTENT

Coco Jr kennen we vooral als de zanger met bandana en zonnebril van The Dinky Toys, de kleurrijke, populaire Belgische popgroep uit de jaren negentig. Nu, 30 jaar later, is hij met zijn gepatineerd stemgeluid en onweerstaanbare verleidingstrucks nog steeds een echte publiekslieveling met een stevige livereputatie. Als frontman van de partyband Coco Jr & the All Stars komt hij op paasmaandag Kruishoutem in vuur en vlam zetten! De partyband Coco Jr. & the All Stars staat echter voor een set boordevol klassiekers en hits, een wervelende show met tientallen climaxen en een orgastische finale.

Ze eigenen zich wereldnummers toe om ze schaamteloos te pimpen tot authentieke ‘All Stars songs’. Be there or be square!

 

22u00: reuzevuurwerk | Nieuw plein - Kruishoutem

Traditiegetrouw sluiten we Paasmaandag in alle stijl af! Naar goede gewoonte terug al de oogjes naar de lucht gericht... Deze keer niet voor dwarrelende eitjes vanuit de kerktoren maar wel voor het reuzevuurwerk! Na het spetterende optreden van Coco Jr & the All Stars in de tent, kunnen we even naar buiten om van dit fenomenaal tafereel te genieten. Geen mooier werk dan ‘vuur’werk, dus kom zeker langs naar deze knallende afspraak!

Daarna willen we graag verder feestvieren in onze feesttent met dj Pinne...

 

22u00: d’EI afterparty| jeugdhuis nuitgang

Voor zij die maar niet genoeg krijgen van Gulden Eifeesten organiseert jeugdhuis Nuitgang d’ei afterparty. Vanaf 22u00 is het jeughuis Nuitgang in de Waregemsesteenweg the place to be om nog even te blijven doorgaan!

 

INKOM: GRATIS voor iedereen

Onze hoofdpartners